Successo d’oro per il Bor

Davanti al pubblico amico il Bor Radenska strappa una vittoria preziosissima nella lotta per accedere alle Final Four del campionato. Contro il coriaceo Gonars i padroni di casa prevalgono dopo una partita molto bella, dura ed equilibrata grazie alle qualità già spesso espresse: coesione, carattere e gioco di squadra.

Felice l’esordio in panchina del nuovo coach Klemen Kladnik. All’intervallo vantaggio massimo di +8 per il Bor sospinto da una buona prova corale, poi iniziano i problemi contro la zona e gli ospiti nel terzo periodo passano anche in vantaggio. Gonars trova ottime percentuali dall’arco e si garantisce a rimbalzo d’attacco diversi secondi tiri.

Ma nell’ultimo quarto, specie nei cinque minuti finali, il chirurgico Comar e compagni offrono la propria pallacanestro migliore sia in difesa sia in attacco piazzando il decisivo parziale di 22-14 nel periodo con canestri chiave anche di Gallocchio, Finatti e capitan Možina. Arriva così un successo d’oro.

Bor Radenska vs Gonars 74-69 (16-14, 36-28, 53-55)

Bor Radenska: Gallocchio 13 (7:10, 0:2, 2:7), Možina 11 (4:5, 2:3, 1:2), Comar 17 (4:5, 8:11, 0:1), Sosič 6 (4:4, 1:4, -), Zettin (-, 0:2, 0:1), Strle 4 (2:2, 1:1, -), Venturini 2 (2:2, 0:4, 0:1), Lettieri 6 (-, 3:6, -), Finatti 15 (-, 3:4, 3:12), Savoia, Skoko. Trener/allenatore: Klemen Kladnik.

____________________________________

Bor Radenska je pred domačim občinstvom dosegel izjemno dragoceno zmago v boju za uvrstitev v Final Four prvenstva. Proti trdoživemu Gonarsu je po lepi, zelo trdi in izenačeni tekmi prevladal kot že večkrat po zaslugi složnosti, značaja in skupinske igre. Prvič je s klopi uspešno vodil ekipo novi trener Klemen Kladnik.

Z dobro igro so se ob polčasu gostitelji okoristili za osem točk, nato pa so se pojavile težave v napadu proti conski obrambi, tako da so gostje tudi prešli v prednost. Košarkarji Gonarsa so učinkovito metali za tri točke, imeli pa so tudi veliko skokov v napadu.

V zadnji četrtini in še posebej v poslednjih petih minutah pa so natančni Comar in soigralci pokazali svoje najlepše lice tako v obrambi kot v napadu in z delnim izidom 22:14 osvojili zlata vreden uspeh. Ključne koše so dodali tudi Gallocchio, Finatti in kapetan Možina.